Onödiga kommentarer

Jag har på senaste tiden varit med om ett sjukt fenomen bland totala främlingar. Flera gånger under de senaste veckorna har främlingar, när man gått förbi dem, eller tvärtom, fällt otroligt onödiga och korkade kommentarer.

När jag och E skulle åka in till stan en kväll, gick det för bli två killar som kollade på E och sa med ett drygt tonläge: 

- "Haru köpt en ny regnkappa eller?" "Det ser ut att bli regn ikväll."

Totalt onödigt. Det kan kännas harmlöst, men man kunde verkligen känna hur de ville att E skulle svara tillbaka så att de kunde få fortsätta.

När jag skulle till jobbet för två veckor sedan går två tjejer förbi mig, kollar på min dunjacka, ger mig en typiskt fjortis-drygo-blick och säger:

-"Fy fan vad jag hatar stora jackor. Det är så jävla fult."

Den tredje kommentaren kom från en fullvuxen karl som stod vid tunnelbanan och pratade med en kollega.
Jag skulle på en spelning och hade helt enkelt fixat till mig lite (lockat hår, röd kappa, jeans och converse). Mannen avbryter sin konversation tvärt och jag kan känna hans blickar när jag går förbi. Varpå kommentaren följer:

"Jaså! Här kommer ju värsta stylisten. Värst vad man var tillfixad!"

Jag förstår faktiskt inte varför man måste kommentera totala främlingar på gatan. Har dessa människor så otroligt dålig självkänsla att man måste säga något onödigt så att man kan verka "tuff" inför sina vänner eller kollegor?

Jag måste påpeka att jag verkligen inte tagit åt mig av någon av dessa kommentarer och jag har definitivt inte svarat på dem. 



Historiska förändringar

Jag är numera för först gången i mitt liv, FAST ANSTÄLLD! Jag har alltså jobbat i snart 6 år. Det går alltså att bli det i dessa tider. Jag trodde faktiskt inte att det skulle gå vägen. 
Jag försöker ta reda på hur det känns. Men jag har inte riktigt kommit fram till något. Vi har haft det lite svårt på jobbet. Mycket förändringar på kort tid. Ny chef, som nu ska sluta (!), förändringar i schemat, timmar och ansvarsområden, samt att många känner att vår butik är ignorerad och bortglömd av ledningen. Många har slutat och ska/funderar på att sluta. Så jag är lycklig över att äntligen få känna mig säker på att jag HAR ett arbete. Men jag hoppas att vi tar oss ur den här struliga tiden för snart är det julrea och vi kommer att behöva all hjälp vi kan få.

Obama vann valet i USA. Det om något är historiskt. Även om det finns saker som jag inte håller med honom om så är han en väldigt bra politiker. I det valet mellan en 70-årig Bush-kopia med hans skjutglada pitbull i läppstift och en ung hoppingivande, jämlikhetsförespråkare a la Martin Luther King som har en bra plan att bygga upp landet inifrån och faktiskt vet att det finns länder utanför USA, så förstår jag varför han vann. Jag hoppas att han lever upp till de förväntningarna han har skapat. 

Jag vet att många är trötta på att man bryr sig så mycket om amerikanare och USA här i Sverige. Men det går faktiskt inte att förneka att vi blir väldigt påverkade av USA och hela kulturen, från TV program till musik och politik. För vi blir också påverkade av USA's utrikespolitik. Det är ju trots allt vi som tillverkar planen som hjälper till att med bomber och granater "skapa demokrati" i "vissa" länder...

God bless....Me.

RSS 2.0