The sparrow and the medicine.
Reality shows killed the videostar.


Jag saknar gamla MTV. Den MTV som fanns när jag växte upp. Den som faktiskt kunde stå för att heta just Music Television. Vad fan är det nu? En dokusåpakanal som, om man har tur, kanske visar någon musikvideo i pausen mellan en annan dokusåpa. Dessutom, så måste man så ut med nåt slags kärlekstest, som man kan göra per sms, som måste visas under videons gång. Det är ju helt sjukt. 
En av de första musikupplevelser som jag hade var just MTV. Det var där som jag också upptäckte många av mina favoritartister och dessutom fick uppleva hur man kunde utöka den kreativa musikprocessen genom att sätta bild till sin musik. Jag kunde sitta bänkad framför kanalen i timmar och det var innan jag ens förstod engelska.

De som är tonåringar idag vet ju inget annat än att MTV visar såpor. De har aldrig upplevt de klassiska programmen som The Alternative Nation, Headbangers Ball och YO! Mtv Raps med flera. Till och med Beavis and Butthead hade ju musikinslag.  Då fanns det något för alla. Innan Mtv sålde sn själ till allt som har med pengar att göra. Det här är MTVs TV tablå för lördag:

06:00 - 11:05 Breakfastclub, Super Pop, Top 20. (Musikvideos på riktigt. Men tyvärr är ju ingen vaken då...)
11:05 - 11:30 The Hills (Modedokusåpa i Hollywood om tjejgnabb och andra idioter)
11:30 - 12:00 The City (Samma sak som innan, men nu i New York)
12:00 - 18:10 Run's House (Reverend Run från Run DMC har nu också en dokusåpa om sin bortskämda familj, fruktansvärt pinsamt, i SEX TIMMAR!)
18:10 - 18:40 The City (Igen)
18:40 - 19:06 My Super Sweet 16 (Bortskämda rika snorungar och deras föräldrar som betalar miljonbelopp för deras 16 års kalas)
19:06 - 20:00 Exiled (en till dokusåpa om rika brats som ska få känna på hur det är att inte vara bortskämd)
20:00 - 20:50 Hogan knows best (Ja, Hulk Hogan har också en såpa om sin familj. Jisses...)
20:50 - 21:45 Made (Ungdomar som drömmer om att bli typ surfare, boxare,( el dyl.) får en personlig coach och gnäller sig igenom hela programmet)
21:45 - 22:10 Totally calum best ( "Kvinnokarlen Calum Best, som bland annat dejtat Linsay Lohan, ska, framför MTV's kameror, vara utan sex 50 dagar och 49 nätter." citat från tv.nu )
22:10 - 23:05 From G's to Gent's. (Baggykillar får makover till kostymnissar)
23:05 - 00:00 Real World (MTVs version på big brother)
00:00 - 00:30 Fist of Zen (Tävlingsprogram där tävlande utsätts för smärta, men får inte skrika, för då förlorar de.)
00:30 - 06:00 After Hours (Musikvideos. Faktiskt. Men tyvärr så tittar inte så många mitt i natten.)74% av programmen i denna tablå har absolut ingenting med musik att göra.

Visst, om MTV vill hänga med i trender för sina unga tittare och visa sådant som de tror att unga vill se så kan de väl starta en ny kanal, där de visar all sådan skit. Så kan vi som faktiskt är intresserade av just musik få den kanalen som fanns. 
Den med musikrepotage, konserter, musiknyheter och videos. 
MTV borde göra egna program, svenska musikprogram. 
Hur kan man ens ha en prisgala som MTV Video Music Awards när man knappt visar några musikvideor längre?

Just nu är MTV bara pinsamt och borde inte ens få kallas Music Television.
Snart är säger jag adjö till andrahand, for good! Men först...


Ja, det är ju så när man bor i andras hem att ibland fungerar inte saker riktigt ordentligt. Eller så fungerar allt perfekt, fram tills ungefär en vecka efter att man flyttat in. Då går nåt alltid sönder. I vårt fall så är det duschen. Den fungerade helt ok i nån vecka. Sen en dag när jag skulle duscha så slutade blandaren att fungera. Dvs. inget vatten kom ur själva duschmunstycket utan bara i kranen ner i badkaret.
Jag ringde min hyresvärd (han som vi hyr i andrahand av) som självklart blev orolig över att nåt gått sönder och började med det klassiska "Så har den ju aldrig gjort förut...". Bara för att lägga vikten på att det var MITT fel, ifall han skulle behöva anställa en rörmokare... Jag fick numret till fastighetsskötaren. Som jag ringde, men som självklart inte kunde komma samma dag...

Hon, fastighetsskötaren kom i alla fall dagen efter och bytte nåt filter så vattnet nu rann från munstycket. Efter att hon hade gått så skulle jag ta mig en välbehövlig dusch. Visst, nu rann vattnet rätt. Men allt tryck var ju som bortblåst!! 
Sedan dess (ca en månad sen) så har det varit såhär. Det tar typ en timme att duscha och till hjälp så får jag använda en bunke som jag fyller med vatten från handfatet och sen häller på mig. 
DESSUTOM så måste man ha millimeterprecision för att ställa in värmen på vattnet om man inte vill bli skållad ev nedkyld.
Man drar sig liksom för att duscha... Inte för att jag INTE duschar. Det gör jag. Men ni ska veta att det är en plåga! 
12 dagar kvar! Sen är vi ute ur detta andrahandshelvete.

RAIN DELUXE. 
Kommer snart, till en lägenhet som tillhör mig!
Tantogården brann och H&M's inredning


Ja man kan ju undra vem det var som tuttade på Tantogården igårkväll... Med tanke på att kommunen velat riva stället och med den där grannen som klagat i flera år. Den ENDA grannen som har klagat för övrigt. Det är klart att den var anlagd! 
Tantogården är ett landmärke som betyder mycket för musikerna och skolorna som har fått chansen att spela där. Jag tycker att det är helt fruktansvärt att man som kommun som borde främja kulturliv, istället bara har stora dollartecken i ögonen och vill därför bygga bostäder, just exakt DÄR. Fy fan.

"Tantogården har sedan 60-talet fungerat som en musik och teaterscen för ungdomar, oetablerade, etablerade musiker, skådespelare, artister, ja för alla som vill visa upp och utöva sitt kulturella intresse och yrke. Det finns knappt en svensk artist som inte passerat revy på Tantogården. Scener som denna blir färre och färre och nu vill man ta bort även Tantogården.

För att göra det enkelt för kommunen att få bort Tantogården har man sagt upp arrende avtalet. Vi på Tantogården har försökt under månader att skriva nytt arrendeavtal med kommunen. Man vill ju nämligen inte tro att Stockholms Stad vill lägga ner och förgöra ett kulturarv som är så viktigt för stockholm och sveriges kulturliv. De har febrilt letat efter fel och andledningar till att inte förlänga avtalet. De har skyllt på bullerstörningar, något som visar sig inte vara något problem enl. miljöförvaltningen. De skyller på att det finns så många klagomål skrivna om Tantogården. Det visar sig att det finns ETT klagomål skickat till stadsdelsförvaltningen och detta är gjort av Tantogårdens enda antagonist Christer Hederström alias Eskil Andersson, en granne tvärs över gatan som har det som sin livsuppgift, förmodligen på uppdrag av någon instans att förgöra Tantogården."  - Text från gruppen "Upp till kamp, låt dem inte riva Tantogården" på Facebook.


För att totalt byta ämne till något lyckligt: Jag älskar H&M's inredning! Samt det bästa! Att man kan beställa hem allting! Woho! Jag längtar så mycket till flytten!
Jag har lagt hur många grejer som helt i önskelistan på hemsidan, Nu väntar jag bara på att få nycklarna till lägenheten så att jag kan klicka på "Lägg till i shoppingbagen" och sedan bekräfta beställingen!

Hittade några riktigt snygga kuddfodral i denim!
(Klicka på bilderna för att se en förstoring)

   


Med matchande bordstabletter och servetter i denim!
(Klicka på bilderna för att se en förstoring)
JA, jag har blivit skadad av mitt jobb... Jag skyller allt på A.

En tråkig ledig dag.

Idag är jag ledig. Men på grund av detta ständiga pissväder så orkar man ju inte ens gå ut på balkongen! Jag har varit så sjukt rastlös att jag har bakat hallongrottor. De blev ju bra. Men sen blev jag sugen på att äta något ordentligt så jag hasade mig iväg till konsum för att köpa middag. 
E har haft sökning på musikhögskolan idag så jag tänkte att han skulle få en riktig lyxmiddag ikväll! Hemgjorda hamburgare!

Tvn har varit på hela dagen och jag är helt matt. Funderade på att kasta ut den efter alla jävla rachel ray, ellen och oprah program. Men sen kom jag på att det var inte min TV.

SNART flyttar vi! Men det är mycket kvar att göra. E ringde precis och började diskutera (samtidigt som han är på väg hem, två stationer bort) om hur vi skulle dela upp vårt bolån och meddela det till vår bank. Vår banktant hade tydligen ringt till honom.
Jag hade totalt glömt bort att åka och hämta alla bankpapper som kommit hem till mina föräldrar. 
Men om man skickar det imorgon så går ju inte jorden under, eller ja  på onsdag eftersom jag jobbar hela dagen imorgon...

Just det!

Vi ska börja trasha våra kunder jeans på beställning! Axel verkar ha fått tillbaka barnasinnet! Han var lycklig som få!

RSS 2.0