Reality shows killed the videostar.


Jag saknar gamla MTV. Den MTV som fanns när jag växte upp. Den som faktiskt kunde stå för att heta just Music Television. Vad fan är det nu? En dokusåpakanal som, om man har tur, kanske visar någon musikvideo i pausen mellan en annan dokusåpa. Dessutom, så måste man så ut med nåt slags kärlekstest, som man kan göra per sms, som måste visas under videons gång. Det är ju helt sjukt. 
En av de första musikupplevelser som jag hade var just MTV. Det var där som jag också upptäckte många av mina favoritartister och dessutom fick uppleva hur man kunde utöka den kreativa musikprocessen genom att sätta bild till sin musik. Jag kunde sitta bänkad framför kanalen i timmar och det var innan jag ens förstod engelska.

De som är tonåringar idag vet ju inget annat än att MTV visar såpor. De har aldrig upplevt de klassiska programmen som The Alternative Nation, Headbangers Ball och YO! Mtv Raps med flera. Till och med Beavis and Butthead hade ju musikinslag.  Då fanns det något för alla. Innan Mtv sålde sn själ till allt som har med pengar att göra. Det här är MTVs TV tablå för lördag:

06:00 - 11:05 Breakfastclub, Super Pop, Top 20. (Musikvideos på riktigt. Men tyvärr är ju ingen vaken då...)
11:05 - 11:30 The Hills (Modedokusåpa i Hollywood om tjejgnabb och andra idioter)
11:30 - 12:00 The City (Samma sak som innan, men nu i New York)
12:00 - 18:10 Run's House (Reverend Run från Run DMC har nu också en dokusåpa om sin bortskämda familj, fruktansvärt pinsamt, i SEX TIMMAR!)
18:10 - 18:40 The City (Igen)
18:40 - 19:06 My Super Sweet 16 (Bortskämda rika snorungar och deras föräldrar som betalar miljonbelopp för deras 16 års kalas)
19:06 - 20:00 Exiled (en till dokusåpa om rika brats som ska få känna på hur det är att inte vara bortskämd)
20:00 - 20:50 Hogan knows best (Ja, Hulk Hogan har också en såpa om sin familj. Jisses...)
20:50 - 21:45 Made (Ungdomar som drömmer om att bli typ surfare, boxare,( el dyl.) får en personlig coach och gnäller sig igenom hela programmet)
21:45 - 22:10 Totally calum best ( "Kvinnokarlen Calum Best, som bland annat dejtat Linsay Lohan, ska, framför MTV's kameror, vara utan sex 50 dagar och 49 nätter." citat från tv.nu )
22:10 - 23:05 From G's to Gent's. (Baggykillar får makover till kostymnissar)
23:05 - 00:00 Real World (MTVs version på big brother)
00:00 - 00:30 Fist of Zen (Tävlingsprogram där tävlande utsätts för smärta, men får inte skrika, för då förlorar de.)
00:30 - 06:00 After Hours (Musikvideos. Faktiskt. Men tyvärr så tittar inte så många mitt i natten.)74% av programmen i denna tablå har absolut ingenting med musik att göra.

Visst, om MTV vill hänga med i trender för sina unga tittare och visa sådant som de tror att unga vill se så kan de väl starta en ny kanal, där de visar all sådan skit. Så kan vi som faktiskt är intresserade av just musik få den kanalen som fanns. 
Den med musikrepotage, konserter, musiknyheter och videos. 
MTV borde göra egna program, svenska musikprogram. 
Hur kan man ens ha en prisgala som MTV Video Music Awards när man knappt visar några musikvideor längre?

Just nu är MTV bara pinsamt och borde inte ens få kallas Music Television.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0